Bontsa a vonalat! – még intenzívebb kampány indult

2020. 07. 06., h - 12:29
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Magasabb fokozatba kapcsolva újraindult a Pest megyei rendőrök által megálmodott és megvalósított, az unokázós csalások visszaszorítására, megelőzésére indított program.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Bontsa a vonalat!” kampányát az úgynevezett unokázós csalások megelőzésére, megszakítására hívták életre 2019. február 1-jén. Leggyakrabban közlekedési balesetre, sérülésre, az állítólagos kár megfizetésére hivatkozva - sokszor síró hangot imitálva – igyekeznek az elkövetők pénzt, vagy más értéket kicsalni szépkorú áldozatuktól.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a megye 13 rendőrkapitányságának munkatársai a közel másfél éve zajló programsorozat offenzív újraindítását kezdték meg egyidőben 2020. július 6-án. A kampány célja nem változott, minél több potenciális sértettel megismertetni a csalási módszert és tanácsokkal segíteni az időskorú korosztály tagjait.

Az eddigi tapasztalatok szerint Pest megye illetékességi területén az unokázós legendával elkövetett csalások tekintetében - köszönhetően az eddig végzett tevékeny és hatékony bűnmegelőzési munkának is - csökkenő tendencia figyelhető meg. A változás a kísérleti szakban rekedt csalások vonatkozásában a legszembetűnőbb. Az idősek együttérzésére, jóérzésű hiszékenységére alapozó próbálkozások továbbra is előfordulnak, azonban egyre több kísérletezés hiúsul meg a vonal bontásával sértetti oldalról.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.