Bővül az OVI-ZSARU programban résztvevők köre Csongrádban

2019. 11. 08., p - 12:54
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács egyedi támogatásának köszönhetően országosan több száz hátrányos helyzetű óvoda számára biztosított ingyenes csatlakozási lehetőséget az OVI-ZSARU prevenciós programhoz.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében 15 Csongrád megyei óvoda csatlakozott a programsorozathoz. Az újonnan bekapcsolódott intézmények óvodapedagógusainak a program kidolgozója, dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője tartott ismertetőt 2019. november 7-én, Szegeden.
Az OVI-ZSARU egy játékos, figyelemlekötő, érdekes, kommunikációra törekvő, nyolc modulból álló program, amely mesékre, történetekre, szerepjátékra épül. Az első és az utolsó foglalkozást rendőr tartja, így a gyerekek személyesen is meg tudják ismerni, majd a további foglalkozásokat már az óvónők vezetik le, hisz ehhez kellő tudással és leleményességgel rendelkeznek. Ekkor már a rendőr szerepét átveszi Rendőr Robi, aki aktív „segítőjévé válik” az óvónőnek. 
A főként nagycsoportos korosztály számára kidolgozott baleset- és bűnmegelőzési témájú projekt elsődleges célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak, és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.
A leendő OVI-ZSARU-s óvodák a tájékoztatót követően átvehették a Rosszcsont Ricsi, Rosszcsont Robi és Rendőr Robi bábukból, valamint oktatói munkafüzetből álló programcsomagot.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.