Bővül az OVI-ZSARU programban résztvevők köre Csongrádban

2019. 11. 08., p - 12:54
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács egyedi támogatásának köszönhetően országosan több száz hátrányos helyzetű óvoda számára biztosított ingyenes csatlakozási lehetőséget az OVI-ZSARU prevenciós programhoz.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében 15 Csongrád megyei óvoda csatlakozott a programsorozathoz. Az újonnan bekapcsolódott intézmények óvodapedagógusainak a program kidolgozója, dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője tartott ismertetőt 2019. november 7-én, Szegeden.
Az OVI-ZSARU egy játékos, figyelemlekötő, érdekes, kommunikációra törekvő, nyolc modulból álló program, amely mesékre, történetekre, szerepjátékra épül. Az első és az utolsó foglalkozást rendőr tartja, így a gyerekek személyesen is meg tudják ismerni, majd a további foglalkozásokat már az óvónők vezetik le, hisz ehhez kellő tudással és leleményességgel rendelkeznek. Ekkor már a rendőr szerepét átveszi Rendőr Robi, aki aktív „segítőjévé válik” az óvónőnek. 
A főként nagycsoportos korosztály számára kidolgozott baleset- és bűnmegelőzési témájú projekt elsődleges célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak, és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.
A leendő OVI-ZSARU-s óvodák a tájékoztatót követően átvehették a Rosszcsont Ricsi, Rosszcsont Robi és Rendőr Robi bábukból, valamint oktatói munkafüzetből álló programcsomagot.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.