Bringás Reggeli BikeSafe-fel

2019. 09. 07., szo - 08:58
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek kerékpár-regisztrációval várták az érdeklődőket Marcaliban.

A Marcali Rendőrkapitányság munkatársai 2019. szeptember 5-én a "Bringás reggeli" programhoz csatlakozva várták az érdeklődőket a városi könyvtár előtt. A rendőrkapitányság standjánál már a kora reggeli órákban megkezdődött a kerékpárok regisztrációja az országos vagyonvédelmi programba.

A regisztrációkor egy fotót és minden szükséges információt rögzítenek kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A kétkerekűeket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával is ellátták.

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A témát illetően fogadják meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyja biciklijét – ne eldugott utcában, kapualjban!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam