Bűnmegelőzés a fesztiválon

2019. 05. 14., k - 16:21
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Salgótarjánban a Nemzetközi Kreatív Fesztivál programjaihoz csatlakoztak a megyei bűnmegelőzési szakemberek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szakemberei a napokban, Salgótarjánban megrendezett Nemzetközi Kreatív Fesztiválon találkoztak az érdeklődőkkel. A bűnmegelőzési sátorban a  gyermekkorúak, felnőttek és szépkorúak is kérdéseket tehettek fel a biztonságról. A szakemberek a prevenciós tanácsaikon túl ehhez kapcsolódó feladatokat, totót oldottak meg a fesztiválozókkal. De a felnőttek a Biztonságos az Ön lakása című teszttel meg is győződhettek arról mennyire jártasak a vagyonvédelemben. A legkisebbek sem maradtak feladat nélkül, mivel az ovisoknak kifestők, mesefigurák színezése segítette a koruknak megfelelő tanácsok megértését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.