Bűnmegelőzés játékosan

2020. 05. 15., p - 12:07
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, valamint a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány a „Maradj Otthon Mozgalom” EduSenior Karantén Képzési Program keretén belül, játékos szellemi vetélkedőt hirdetett a szépkorúak részére.

A tapasztalatok szerint a bűnözők kihasználják az emberek koronavírussal összefüggő félelmeit és sajnos a csalók is új elkövetési módszerekhez folyamodnak. A figyelmes és körültekintő ember megpróbálja elkerülni, hogy becsapják, értékeit ellopják, melynek elérésében kíván segíteni a prevenciós célú kampány.

A játék egy háromfordulós kihívásból áll. Első alkalommal kvízkérdésekre kell felelni, majd egy keresztrejtvény megfejtése a feladat, végül egy bűnügyi filmsorozat képeit kell felismerni.

A rejtvényeket helyesen megfejtők és beküldők közül az első három helyezett 10.000 - 10.000 forint értékű biztonságtechnikai eszközöket nyerhet.

A játékos vetélkedő további részletei és a kérdések a www.bunmegelozes.eu oldalon tekinthetők meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.