Bűnmegelőzési ajánlások a hétvégi házak védelme érdekében

2018. 07. 25., sze - 13:17
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fókuszban a vagyonvédelem Vas megyében.

Varga Sándor r. alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa 2018. július 25-én szórólapok kihelyezésével hívta fel az állampolgárok figyelmét a hétvégi házak környékének vagyonbiztonságára a megyeszékhelyen.

A hétvégi házas lakóövezetben tartózkodók zavartalan biztonságához – rendszeres jelenlétükkel – a Szombathelyi Rendőrkapitányság kerékpáros járőrei és a Polgárőrség tagjai is hozzájárulnak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy elsősorban mindenki saját maga felelős az értékei megőrzéséért, ezért kérjük, hogy tartsák szem előtt és fogadják meg a Rendőrség vagyonvédelmi tanácsait!

- A bejárati ajtón történő behatolás elleni védekezés egyik biztonságos megoldása a hevederzár használata. Házuk valamennyi nyílászárójára szereltessenek rácsot, hiszen így az elkövetőknek több időt kell szánniuk a sikeres bejutásra!
- Amikor haza indulnak, ne felejtsék el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati és a teraszajtót. Ha a hétvégi házban van elektronikus riasztórendszer, mindenképpen aktiválják!
- Ha hosszabb ideig nem tartózkodnak a nyaralóban, nagyobb értéket ne hagyjanak az épületben! Ellenkező esetben az ott maradt értékekről célszerű leltárt készíteni, amely a nyomozó hatóság munkáját szükség esetén elősegítheti.
- Amennyiben az ingatlanon van szerszámtároló és az egy egyszerűbb építmény, ne tartson benne értékesebb szerszámokat, vagy kisgépeket!
- Tájékoztassa szomszédait, ha hosszabb ideig nem keresi fel hétvégi házát, kiskertjét! Kérje meg őket, hogy figyeljenek az ingatlanára!
- Amennyiben mégis hívatlan vendég járt a házban, akkor haladéktalanul értesítse a Rendőrséget és ne változtassa meg a helyszínt!

A biztonság sokszor nem a pénz, sokkal inkább az óvatosság és az odafigyelés kérdése!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott elektromos kerékpárok a határon

Hercegszántónál egy kilépésre jelentkező kistehergépjármű csomagterében hat elektromos kerékpárt találtak a rendőrök. A bicikliket Ausztriából tulajdonították el néhány órával korábban.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Három körözött autó a hétvégén

A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

 

Vasvillával ütött

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgattak egy 46 éves nőt, aki otthonában támadt haragosára. 

 

Szabálytalanul vontatott

Egy férfi balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett az M1-es autópályán.

 

Öt határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.