Bűnmegelőzési előadás Érden

2019. 10. 10., cs - 08:01
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdi rendőrök jártak a helyi jégcsarnokban.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 8-án az helyi jégcsarnok tárgyalójában 125 kisiskolásnak tartottak prevenciós foglalkozást. A gyermekek és kísérőik a jégcsarnok nyílt napján a megelőzési szakemberektől játékos formában kaptak bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat. Az interaktív előadáson a népes hallgatóság a rendőrségi bemutatón keresztül értesülhetett a korosztályuk sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről, azok felismeréséről és az áldozattá válás megelőzéséről.

"

A bűnmegelőzési kollégák prevenciós célzattal beépítettek az előadásba a 7 és 8 évesek által megtapasztalható veszélyforrásokat. Felhívták a figyelmet többek között a szabályok ismeretének és betartásának fontosságára és a 112-es segélyhívó felelős használatára. A gyerekek az előadáson aktívak voltak, kötetlen beszélgetés keretében tették fel a kérdéseiket és mondták el saját tapasztalataikat.

"

"

A segélyhívó szám helyes használatával kapcsolatban kiadott ORFK közleményt IDE kattintva érhetik el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.