Bűnmegelőzési előadás Kisvárdán és Nyírbátorban

2019. 05. 17., p - 08:38
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A konzultációval és eseti megbeszéléssel egybekötött tájékoztatók megszólítottjai a legveszélyeztetettebb munkakörben dolgozó postai kézbesítők voltak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Posta Zrt. között létrejött együttműködési megállapodás alapján, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság kisvárdai, illetve a nyírbátori kirendeltségen dolgozó állományának tartottak bűnmegelőzési előadást 2019. május 15-én és május 16-án. A konzultációval és eseti megbeszéléssel egybekötött tájékoztatók megszólítottjai a legveszélyeztetettebb munkakörben dolgozó postai kézbesítők voltak.

Az előadások témái kiegészültek az időskorúak sérelmére leggyakrabban elkövetett, úgynevezett unokázós csalások előfordulásának eseteivel, megelőzésének lehetőségeivel.

Vagyonvédelmi tanácsok állampolgárok részére:

– Autóbuszon, bevásárlóközpontokban, vásárokon, egyéb nagyobb tömeget vonzó rendezvényeken számolni kell zsebtolvajok megjelenésével, ezért táskájukat mindig zárt állapotban, maguk előtt helyezzék el!

– Parkolást követően gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értékeket! Helyezzék el azokat a csomag-vagy kesztyűtartóba!

– Ha hivatalos ügyben keresik fel otthonában, minden esetben kérje el az illető igazolványát, idegeneket soha ne engedjen be!

– Ha bűncselekményt, vagy arra utaló gyanús körülményt észlel, azonnal hívja az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Három körözött autó a hétvégén

A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

 

Vasvillával ütött

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgattak egy 46 éves nőt, aki otthonában támadt haragosára. 

 

Szabálytalanul vontatott

Egy férfi balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett az M1-es autópályán.

 

Öt határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.