Bűnmegelőzési előadás Kisvárdán és Nyírbátorban

2019. 05. 17., p - 08:38
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A konzultációval és eseti megbeszéléssel egybekötött tájékoztatók megszólítottjai a legveszélyeztetettebb munkakörben dolgozó postai kézbesítők voltak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Posta Zrt. között létrejött együttműködési megállapodás alapján, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság kisvárdai, illetve a nyírbátori kirendeltségen dolgozó állományának tartottak bűnmegelőzési előadást 2019. május 15-én és május 16-án. A konzultációval és eseti megbeszéléssel egybekötött tájékoztatók megszólítottjai a legveszélyeztetettebb munkakörben dolgozó postai kézbesítők voltak.

Az előadások témái kiegészültek az időskorúak sérelmére leggyakrabban elkövetett, úgynevezett unokázós csalások előfordulásának eseteivel, megelőzésének lehetőségeivel.

Vagyonvédelmi tanácsok állampolgárok részére:

– Autóbuszon, bevásárlóközpontokban, vásárokon, egyéb nagyobb tömeget vonzó rendezvényeken számolni kell zsebtolvajok megjelenésével, ezért táskájukat mindig zárt állapotban, maguk előtt helyezzék el!

– Parkolást követően gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értékeket! Helyezzék el azokat a csomag-vagy kesztyűtartóba!

– Ha hivatalos ügyben keresik fel otthonában, minden esetben kérje el az illető igazolványát, idegeneket soha ne engedjen be!

– Ha bűncselekményt, vagy arra utaló gyanús körülményt észlel, azonnal hívja az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte gyermekét

Belehalt sérüléseibe egy 3 éves kisgyermek, akit édesanyja kunszentmártoni otthonukban bántalmazott.

 

Csoportos garázdaság Balatonalmádiban

Négy ópályi és egy balatonalmádi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás, közülük négyen súlyos testi sértés miatt is felelnek.

 

Márkás termékeket sikkasztott

A budaörsi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves nőt, aki a gyanú szerint korábbi munkahelyén sikkasztott.

 

Szabálytalan kivitelezés miatt szakadt le a mennyezet

Fém helyett műanyag beütődübelt használtak az álmennyezet rögzítésénél egy Békés megyei óvodában. A mennyezet leszakadt, emiatt büntetőeljárás indult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.