Bűnmegelőzési előadás Nyíregyházán

2019. 12. 06., p - 08:33
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A szépkorúakat érintő legfontosabb bűncselekményekre, és azok elkerülésének lehetőségeire hívták fel a figyelmet a bűnmegelőzési szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szépkorúak részére indított kampánysorozatának következő állomása a Nyíregyházi Nyugodt Élet Nyugdíjas Egyesülete volt. A bűnmegelőzési szakemberek 2019. december 3-án a nyugdíjas egyesület tagjai részére a korosztályukat érintő legfontosabb bűncselekményekre, és azok elkerülésének lehetőségeire hívták fel a figyelmet. A megjelenteknek bűnmegelőzési kisfilmet vetítettek le, majd konzultációval egybekötött tájékoztatót tartottak a részükre.

Fogadják meg az alábbi hasznos tanácsokat:

 

  • Idegent soha ne engedjen be a lakásába!
  • Amennyiben a hívatlan „vendég” akarata ellenére belépett az otthonába, ne hagyja egy pillanatra sem felügyelet nélkül! Lépjen fel határozottan, akkor feltehetően meghátrál, és távozni kényszerül!
  • A kerítésen, zárt bejárati ajtón keresztül kérdezze ki az érkezőt, hogy miért jött, és csak az állítás valódiságának ellenőrzése után nyisson kaput, ajtót!
  • Aki rosszullétre hivatkozik, annak hívjon mentőt, vagy irányítsa a közeli orvoshoz, egészségügyi intézményhez! A pénzváltás trükkjével próbálkozót küldje a legközelebbi boltba vagy üzletbe!
  • A közszolgáltatók sem díjbeszedést, sem visszautalást nem rendeznek készpénzben, átutalással intézik azt. Szakembereik csak indokolt esetben keresik fel a fogyasztókat, és erről előre értesítik az ügyfelet. A szolgáltatók alkalmazottjai minden esetben igazolvánnyal igazolják magukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.