Bűnmegelőzési előadás Nyíregyházán

2019. 12. 06., p - 08:33
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A szépkorúakat érintő legfontosabb bűncselekményekre, és azok elkerülésének lehetőségeire hívták fel a figyelmet a bűnmegelőzési szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szépkorúak részére indított kampánysorozatának következő állomása a Nyíregyházi Nyugodt Élet Nyugdíjas Egyesülete volt. A bűnmegelőzési szakemberek 2019. december 3-án a nyugdíjas egyesület tagjai részére a korosztályukat érintő legfontosabb bűncselekményekre, és azok elkerülésének lehetőségeire hívták fel a figyelmet. A megjelenteknek bűnmegelőzési kisfilmet vetítettek le, majd konzultációval egybekötött tájékoztatót tartottak a részükre.

Fogadják meg az alábbi hasznos tanácsokat:

 

  • Idegent soha ne engedjen be a lakásába!
  • Amennyiben a hívatlan „vendég” akarata ellenére belépett az otthonába, ne hagyja egy pillanatra sem felügyelet nélkül! Lépjen fel határozottan, akkor feltehetően meghátrál, és távozni kényszerül!
  • A kerítésen, zárt bejárati ajtón keresztül kérdezze ki az érkezőt, hogy miért jött, és csak az állítás valódiságának ellenőrzése után nyisson kaput, ajtót!
  • Aki rosszullétre hivatkozik, annak hívjon mentőt, vagy irányítsa a közeli orvoshoz, egészségügyi intézményhez! A pénzváltás trükkjével próbálkozót küldje a legközelebbi boltba vagy üzletbe!
  • A közszolgáltatók sem díjbeszedést, sem visszautalást nem rendeznek készpénzben, átutalással intézik azt. Szakembereik csak indokolt esetben keresik fel a fogyasztókat, és erről előre értesítik az ügyfelet. A szolgáltatók alkalmazottjai minden esetben igazolvánnyal igazolják magukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 28 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 5 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.