Bűnmegelőzési előadások diákoknak

2019. 09. 07., szo - 06:50
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei általános iskolásoknak tartottak interaktív foglalkozást.

A Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. és 8. osztályos évfolyamainak tanulóit várták a Soproni Rendőrkapitányság nagytermében 2019. szeptember 5-én és szeptember 6-án megtartott előadásokon a bűnmegelőzési szakemberek.

Kovács László rendőr alezredes és Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy interaktív előadást tartottak az iskolai erőszakról, az internetbiztonságról, illetve a drogok veszélyeiről. Az előadók bűnmegelőzési kisfilmek levetítésével tették szemléletesebbé a foglalkozást.

A diákok feltett kérdéseire a rendőrök készségesen válaszoltak, így téve még teljesebbé, átláthatóbbá és életszerűvé a témakörök megértését.

 

A szakemberek különösen az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

  • Kerüld a konfliktushelyzeteket, azok megoldására kérj segítséget tanáraidtól, illetve a rendőrség munkatársaitól!
  • A konfliktusokat, problémákat ne fizikai erőszakkal oldd meg!
  • Kerüld az egészségre károsan ható szerek használatát, az alkoholt és a drogokat! Internethasználat során személyes és bizalmas információkat, adatokat ne adj meg senkinek!
  • Ha veszélyhelyzetben érzed magad, hívd a 112-es segélyhívószámot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 61 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 38 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 23 fő bejutását pedig megakadályozták.