Bűnmegelőzési információs pont Pest megyében

2018. 03. 26., h - 14:18
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Maglódi Rendőrőrs munkatársai bűnmegelőzési tanácsokat adtak az áldozattá válás megelőzése érdekében.

A maglódi Auchan bevásárlóközpontban felállított információs ponton 2018. március 24-én 10 óra és 14 óra között a rendőrök vagyonvédelmi tanácsokat adtak az érdeklődőknek.

A program elsődleges célja a lakosság bűnmegelőzési szempontból történő tájékoztatása volt, a prevenciós szakemberek – Bába János r. őrnagy, a Maglódi Rendőrőrs parancsnoka és Bicskei Alexandra r. törzsőrmester bűnmegelőzési előadó, a rendőrség bűnmegelőzési és vagyonvédelmi programjainak keretében adtak tanácsokat a résztvevőknek az áldozattá válás megelőzése érdekében.

"

Részletes tájékoztatással szolgáltak a vagyon elleni bűncselekmények és az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése érdekében, továbbá az érdeklődők figyelmét felhívták a bankkártyák biztonságos használatára is. 

A programra kerékpárral érkezőknek lehetőségük volt, hogy regisztráljanak a "BikeSafe" programba, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kerékpár adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést.

"

A témával kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi ajánlásokat teszi:

  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon, valamint a több ponton záródó biztonsági ajtókat részesítse előnyben a beépítések alkalmával.
  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését megakadályozza.
  • Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is.
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket.
  • Regisztráltassa ön is kerékpárját a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .