Bűnmegelőzési őrjárat Baranyában

2019. 08. 02., p - 10:09
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség a gépjárműfeltörések megelőzésére a turisztikailag frekventált területeken a nyári szezonban kiemelt figyelmet fordít.

A turisztikai szezon kezdete óta folyamatos a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési őrjárata, amelynek célja a lakosság vagyonbiztonságának növelése. A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai 2019. augusztus 1-jén Pécs, Orfű és a Dombay-tó frekventált üdülőterületén gépjárműfeltörések megelőzésével foglalkozó kiadványokat adtak át a pihenni vágyóknak.

Gépkocsi feltörések leggyakrabban akkor történnek, ha a tulajdonos értékeket hagy az utastérben. A parkoló gépkocsi utasterében még egy üres táska vagy tárca is csábíthatja az elkövetőt, hiszen ő nem tudhatja, hogy abban van-e valami. Ha ilyen esetben lopási kár nem is keletkezik, a jármű ablakának betörésével okozott rongálási kár is jelentős lehet.

Kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak őrzött helyen! Az esti órákban lehetőleg olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas. Ha csak rövid időre hagyják ott a parkoló járművet, akkor is győződjenek meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak-e. Amennyiben azt tapasztalják, hogy feltörték az autót, ne nyúljanak semmihez, mert a bejelentést követően a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.