Bűnmegelőzési őrjárat Baranyában

2019. 08. 02., p - 10:09
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség a gépjárműfeltörések megelőzésére a turisztikailag frekventált területeken a nyári szezonban kiemelt figyelmet fordít.

A turisztikai szezon kezdete óta folyamatos a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési őrjárata, amelynek célja a lakosság vagyonbiztonságának növelése. A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai 2019. augusztus 1-jén Pécs, Orfű és a Dombay-tó frekventált üdülőterületén gépjárműfeltörések megelőzésével foglalkozó kiadványokat adtak át a pihenni vágyóknak.

Gépkocsi feltörések leggyakrabban akkor történnek, ha a tulajdonos értékeket hagy az utastérben. A parkoló gépkocsi utasterében még egy üres táska vagy tárca is csábíthatja az elkövetőt, hiszen ő nem tudhatja, hogy abban van-e valami. Ha ilyen esetben lopási kár nem is keletkezik, a jármű ablakának betörésével okozott rongálási kár is jelentős lehet.

Kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak őrzött helyen! Az esti órákban lehetőleg olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas. Ha csak rövid időre hagyják ott a parkoló járművet, akkor is győződjenek meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak-e. Amennyiben azt tapasztalják, hogy feltörték az autót, ne nyúljanak semmihez, mert a bejelentést követően a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam