Decemberben ismét bűnmegelőzési információs pont

2021. 12. 18., szo - 10:57
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hatvani Rendőrkapitányságon lehetőség lesz kerékpár-regisztrációra is.

A Hatvani Rendőrkapitányság munkatársa 2021. december 20-23. között 10 órától 12 óráig várja az érdeklődőket a városi rendőrkapitányságon, ahol több bűnmegelőzési programon lehet részt venni.

Tájékoztatást a vagyonvédelem, az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság és a drogprevenció témakörét illetően is.

Továbbá, aki kerékpárral érkezik, részt vehet a BikeSafe ingyenes kerékpár-regisztráción, melynek lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. A rendőrök rögzítik a kerékpár adatait, majd fényképfelvételeket is készítenek róla.       

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy kerékpárját minden esetben zárja le, még akkor is, ha csak pár pillanatra hagyja ott! A mozdítható tartozékokat, értékeket is vigye magával!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.