Diákcsíny vagy bűncselekmény

2019. 01. 25., p - 09:15
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök bűnmegelőzési előadást tartottak egy debreceni általános iskola diákjainak.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai bűnmegelőzési előadást tartottak 2019. január 22-től január 24-ig a helyi Lilla Téri Általános Iskola diákjainak. Bereczki Dóra rendőr főtörzsőrmester felhívta a figyelmét a tanulóknak a korosztályukat is érintő bűncselekményekre és azok jogi következményire. Az előadó tájékoztatta továbbá a fiatalokat a leggyakrabban előforduló szabálysértésekről, valamint az akár őket is érintő közlekedési baleseti okok elkerülésének lehetőségéről. A főtörzsőrmester a közösségi oldalak biztonságos használatával kapcsolatban is tanácsokkal látta el a tanulókat.

A rendőrök célja az volt, hogy a fiatalok figyelmét felhívják arra, hogy egy-egy először csak viccesnek tűnő cselekedetük könnyen komoly, akár jogi következményeket is vonhat maga után. Az előadás végén a tanulóközönség egy bűnmegelőzési kisfilmet is megtekinthetett.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb rablót fogott a BRFK

A II. kerületi rendőrök a lakásán fogták el azt a férfit, aki megpróbált kirabolni egy idős férfit, majd egy villamoson utazó nő telefonját akarta elvenni. Az idős férfi a támadáskor elesett a lépcsőn és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Bűnhalmozó

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, majd a Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a rudabányai fiatal fiút, aki több bűncselekményt követett el.

 

Álláskeresők jelentkezését várták

Megtöltötték a rendőri hivatás iránt érdeklődők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal előadótermét, ahol megismerkedtek a rendőrök munkájával, valamint a csatlakozás lehetőségével.