Dombrádon járt a „Házhoz megyünk!” program

2018. 12. 04., k - 15:09
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az állampolgárok a megelőző vagyonvédelmi tanácsadás mellett az áldozatvédelemről, valamint a határvadász- képzésről kaphattak hasznos információkat a helyszínen.

Dombrád Város Önkormányzata az „EFOP-1.5.3-16-2017-00066 Új lehetőség, biztosabb jövő” című projekt keretében munkabörzét rendezett 2018. december 3-án. A rendezvénynek a helyi Művelődési Ház és Könyvtár szolgált helyszínéül, ahol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is képviseltették magukat a „Házhoz megyünk!” elnevezésű bűnmegelőzési programmal.

Az állampolgárok a megelőző vagyonvédelmi tanácsadás mellett az áldozatvédelemről, valamint a határvadász- képzésről kaphattak hasznos információkat a helyszínen, a fiatalkorúaknak pedig az internetbiztonság témakörében tartottak előadást a bűnmegelőzési szakemberek.

Néhány hasznos tanács, ami az előadáson elhangzott:

 

  • Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
  • Ne tegyél fel az internetre másokról készült fotót vagy videót az illető hozzájárulása nélkül!
  • Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javadat szolgálják!
  • A szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek a világhálón!
  • Ha problémáid vannak, fordulj bizalommal a rendőrséghez, ők segítenek megtalálni a megoldást!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ellopta a pénzt a széffel együtt

A XIII. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki betört egy presszóba, ahonnan ellopta a széfet a benne lévő pénzzel együtt.

 

Újabb két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrádban. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Magyarországra illegálisan érkezett külföldieket fogtak el a rendőrök Dombegyházon. A három határsértőt, illetve annak a román rendszámú személygépkocsinak a vezetőjét, amelyben utaztak, a rendőrök előállították.