East Fest biztonságban

2019. 07. 23., k - 11:08
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Idén is ott vannak a rendőrök a mezőtúri East Festen.

Ma nyitja kapuit, és egészen vasárnapig várja a bulizni vágyókat Jász-Nagykun-Szolnok Megye egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja az East Fest. A megyei rendőr-főkapitányság idén is fokozott figyelemmel készül a 2019. július 23-28. között tartó rendezvényre. A rendőrök nem csak a fesztivál közrendjének és közbiztonságának fenntartását segítik, de felhívják a szórakozni vágyók figyelmét a veszélyekre, azok megelőzési lehetőségeire és a biztonságos szórakozás feltételeire.

Főszerepet kap a drogprevenció. Ennek tükrében 2019. július 24-én, 25-én és 27-én a rendőrségi sátorban megforduló fiatalok drog, alkohol és dohányzással kapcsolatos kötetlen beszélgetéseket folytathatnak a szakemberekkel, totót tölthetnek ki, és különféle nyomtatványokat, szóróanyagokat kapnak a témával kapcsolatban.

A nagy népszerűségnek örvendő, könnyűzenei rendezvényre az elmúlt években naponta tízezren látogattak ki. A tömegeket vonzó esemény miatt jelentős mértékben megváltozik a település közúti forgalma, és megjelennek a tolvajok is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság legfőbb célja a bűncselekmények megelőzése, a jogsértő cselekmények kiszűrése, továbbá a közúti forgalom folyamatosságának biztosítása. A biztonságos szórakozás érdekében fogadják meg tanácsainkat!

KÖZLEKEDŐKNEK:

  • Kérjük a településen közlekedő járművezetőket és gyalogosokat, legyenek a szokottnál is körültekintőbbek!
  • A fesztiválon is ZÉRÓ a tolerancia! Ha alkoholt fogyasztottak ne üljenek a volán mögé, hanem válasszák a tömegközlekedési eszközöket vagy utazzanak taxival.
  • A parkolókban hagyott gépkocsikban ne hagyjanak elől semmilyen értéket, ruhákat, műszaki cikkeket! Akár egy ott felejtett üres szatyor vagy napszemüveg is könnyű zsákmányként kínálhatja magát!

 

FESZTIVÁLOZÓKNAK:

A fesztivál csábítja a tolvajokat.

  • Ne vigyenek magukkal több értéket, mint amennyire valóban szükségük van!
  • Ne hagyják felügyelet nélkül táskájukat, pénztárcájukat! A tolvajoknak gyorsan szemet szúr a könnyű préda. 
  • Tárcájukat ne a nadrágjuk hátsó zsebébe tartsák, hiszen innen észrevétlenül elemelhető!
  • Irataikat lehetőleg külön tárolják készpénzüktől, bankkártyájuktól!

 

Amennyiben jogsértés áldozatává válnak, forduljanak a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es segélyhívószámán! A segélyhívószámot rendeltetésszerűen használják!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.

 

TÁJÉKOZTATÓ – frissítve

Az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából az ágazatban dolgozók csoportos határátlépésére igénybe vehető határátkelőhelyekről.