Egészségnap a szakiskolában

2019. 04. 12., p - 08:58
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Káros szenvedélyek hatásairól hallhattak előadást a diákok Nyíregyházán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2019. április 10-én a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Egészségnapján vettek részt. A középiskolás fiatalok az egészséges életmódról és a normakövető életszemlélet kialakításáról hallhattak előadást, továbbá felvilágosítást kaptak a kábítószer-fogyasztás és a dohányzás káros hatásairól. A nap folyamán kipróbálhatták a részeg szemüveget és bűnmegelőzési totót tölthettek ki. Az elhangzott ismeretek átadásának elsődleges célja az volt, hogy a fiatalok képesek legyenek felismerni a veszélyt, és merjenek segítséget kérni probléma esetén.

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

  • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
  • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt.
  • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat.
  • A kínálásra mondj nemet és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!
  • A kábítószerrel kapcsolatban minden magatartást büntetni rendel a törvény, a fogyasztásától kezdődően, a szerrel történő kereskedelemig.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.