Egy hónap – egy téma a biztonságos internethasználatért: digitális gyerekek – digitális szülők

2018. 05. 14., h - 09:21
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrség ezúttal a szülők számára ad hasznos tanácsokat, amelyeket szem előtt tartva a digitális világban nagyobb biztonságban lehetnek gyermekeik.

A szülők kisgyermekeik első lépéseit féltő gondoskodással kísérik, míg nagyobb korukban sokszor szülői felügyelet nélkül hagyják őket az interneten való böngészés során. Pedig ezen a területen is ajánlott a gyermeknek a szülővel együtt megtenni az első lépéseket. Segíteni nekik, mit érdemes elkerülni, és tudni később is arról, merre járnak, mit csinálnak az online világban. Az internet számos lehetőséget, ugyanakkor veszélyt is tartogat a kicsik számára. Ezekről egy bizalmas beszélgetés során a szülők felvilágosíthatják a gyermekeiket, majd együtt fedezhetik fel a számtalan lehetőséget, amelyet a világháló rejt. Állandó személyes jelenlétre természetesen nincs lehetőség, de az online gondoskodásra a távolból is van mód.

Az operációs rendszer beállításaival és különböző szűrőprogramok segítségével szemmel tarthatja gyermeke online tevékenységét, korlátozhatja az elérhető oldalakat, valamint akár a gép előtt töltött idő mértékét is. Segítsen gyermekének egészséges korlátok felállításával, biztonságos szokások kialakításával.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlását ide kattintva érheti el: Szűrőszoftverek a káros internetes tartalmak ellen, gyerekzár


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés Polgáron

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki egy késsel támadta meg ismerősét.

 

Elfogás hét órán belül

A rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalkorú fiút, aki megtámadott Miskolcon egy nőt, és elvette az értékeit.