Egy nap az iskolában

2019. 11. 06., sze - 12:06
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A társszervek együttműködésével szervezte meg a komplex megelőzési program borzavári rendezvényét a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság komplex bűnmegelőzési projektet indított Út a biztonsághoz címmel, amelyet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósít meg 2019. június 01. és 2019. november 30. között. 

Ezen pályázat keretében a Veszprém megyei rendőrök az Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában elnevezésű programmal 2019. november 5-én délelőtt a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpontba látogattak el. A rendőrségi bűnmegelőzésen kívül a gyerekek katasztrófavédelmi, mentési, egészséges életmód, egészségügyi, környezetvédelmi és honvédelmi szakterületekről szóló előadásokon vehettek részt.

A programot, vetítések, technikai bemutató, rendőrségi kerékpáros foglalkozás és rajzpályázat is kiegészítette, ennek legszebb munkáit beadó alkotóit a tanév végén díjazásban is részesítik.

A diákokkal először a biztonságról és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről beszélgettek a szakemberek. A rendőrök hangsúlyozták, hogy idegenekben (még ha kedvesek is) ne bízzanak meg, és soha ne menjenek velük sehová, még útbaigazítás céljából sem.

A mintegy 100 diák, a pedagógusok és az előadók is egy vidám, eredményes napot tudhattak maguk mögött.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam