Együtt a családok védelméért

2019. 11. 21., cs - 15:00
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából értekeztek a szakemberek Pécsett.

A pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Központban 2019. november 20-án az EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-0001 projekt keretében ültek egy asztalhoz a megyében működő Család-és Gyermekjóléti Központok vezetői, a Baranya megyei módszertani hálózat koordinátora és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozó családi összekötő tisztek.

A programot a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából szervezték, célja pedig a hozzátartozók közötti erőszak témakörben felmerülő aktuális információk cseréje és az együttműködés erősítésével az áldozatok jogainak hatékonyabb érvényesítése volt. Emellett téma volt a megyében működő Család és Gyermekjóléti Központok tevékenységének segítése, a szakmai kapcsolatok fejlesztése. 

A program első felében a hozzátartozók közötti erőszakról, illetve a veszélyeztetett kiskorú gyermekek  érdekében végzett családgondozói és rendőrségi munkáról esett szó, de szó esett az ideiglenes megelőző távoltartásról, mint intézkedései formáról és a kapcsolati erőszakról is. Ezt követően a kiskorúak ideiglenes elhelyezésekor fellépő krízishelyzetekről tájékozódtak a rendőrök a szociális munkások szemüvegén át.  A témaköröket egy esetmegbeszélés zárta.​

 A találkozó sikeres volt, a szakemberek legközelebb 2020 februárjában találkoznak majd.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két év után rendőrkézen

A hajdúhadházi rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték azt férfit, akit külföldi hatóság segítségével fogtak el.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.