Együtt a családok védelméért

2019. 11. 21., cs - 15:00
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából értekeztek a szakemberek Pécsett.

A pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Központban 2019. november 20-án az EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-0001 projekt keretében ültek egy asztalhoz a megyében működő Család-és Gyermekjóléti Központok vezetői, a Baranya megyei módszertani hálózat koordinátora és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozó családi összekötő tisztek.

A programot a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából szervezték, célja pedig a hozzátartozók közötti erőszak témakörben felmerülő aktuális információk cseréje és az együttműködés erősítésével az áldozatok jogainak hatékonyabb érvényesítése volt. Emellett téma volt a megyében működő Család és Gyermekjóléti Központok tevékenységének segítése, a szakmai kapcsolatok fejlesztése. 

A program első felében a hozzátartozók közötti erőszakról, illetve a veszélyeztetett kiskorú gyermekek  érdekében végzett családgondozói és rendőrségi munkáról esett szó, de szó esett az ideiglenes megelőző távoltartásról, mint intézkedései formáról és a kapcsolati erőszakról is. Ezt követően a kiskorúak ideiglenes elhelyezésekor fellépő krízishelyzetekről tájékozódtak a rendőrök a szociális munkások szemüvegén át.  A témaköröket egy esetmegbeszélés zárta.​

 A találkozó sikeres volt, a szakemberek legközelebb 2020 februárjában találkoznak majd.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás miatt keressük

Az egri nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.