Együtt a nők elleni erőszak ellen

2018. 11. 26., h - 13:11
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A szakemberek fórumot tartottak a rendőr-főkapitányságon.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya állami és civil szervezetekkel karöltve figyelemfelhívó programot szervezett 2018. november 26-án Kaposváron.

Minden évben november 25-ét tartják számon a nők elleni erőszak megszüntetésének és felszámolásának világnapjaként. Sajnálatos tény, hogy világszerte válnak nők áldozatává a családon belüli erőszak számos formájának és a nemi erőszaknak, ezért is kiemelten fontos, hogy felhívják rá a figyelmet és nyíltan beszéljenek róla.

A rendezvény megnyitását követően Dr. Szijártó István r.ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes átadta a meghívott intézmények képviselőinek a szót. Előadást tartott Proszonyák Ida Éva a Borostyánvirág Alapítvány Dél- dunántúli Regionális Krízisambulancia vezetője, Bíró Dániel, Borostyánvirág Alapítvány Anyaotthonának vezetője és Kopf Katalin a Nyugat Dunántúli Regionális Krízisambulancia vezetője. Felszólalt többek között Friss Zoltán Eures Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szolgáltatási és Rehabilitációs Főosztály koordinátora és Fügedi László Fehér Gyűrű Alapítvány Elnöke.

Az előadók tapasztalatai szerint Magyarországon az áldozatok sokszor nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségül. A program egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, szükség esetén saját érdekükben merjünk, tudjunk segítséget kérni a rendőrségtől vagy egyéb segélyszervezettől.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.