ELBIR: Információs védekezés

2020. 03. 20., p - 09:43
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

„A csalók nincsenek karanténban”, „nyerészkedő hirdetések”, csak néhány cím az ELBIR aktuális kiadványából, ami a Covid-19 vírus bűnmegelőzési aspektusaira fókuszál.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette, majd megküldte az érintetteknek az aktuális témájú hírlevelét. A reciklika többek között felhívja a figyelmet arra, hogy a különleges élethelyezetekben fokozott figyelemmel kell lennünk nemcsak egészségünkre, hanem az értékeinkre is. Az úgynevezett koronavírus terjedésével egyidőben megjelentek a különféle nyerészkedő hirdetések, áladománygyűjtők, álhírek. A kiadvány velük szemben való védekezéshez ad információs támogatást.  

ELBIR: A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR). Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://bunmegelozes.eu/index.html.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam