Elstartolt a „Balokány-Polisz”

2019. 10. 04., p - 13:21
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Építészeti bűnmegelőzés segítségével nyerheti vissza régi pompáját a pécsi Balokány-liget.

Pécsett, a Balokány-Pepita Közösségi Térben 2019. október 3-án 11 órakor került sor a „Balokány-Polisz” építészeti bűnmegelőzési program hivatalos megnyitójára. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló programban a megyei rendőr-főkapitányságon kívül több együttműködő partnerszervezet és egyesület is képviseltette magát.

Dr. Pánovics Attila, a Balokány Ligetért Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, a főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője egy prezentációval színesített előadást tartott az építészeti bűnmegelőzés elveiről és alkalmazásának lehetőségeiről, majd a terület rövid bemutatását követően a pályázatban vállalt feladatok és célkitűzések ismertetésére került sor. A projekt lehetőséget biztosít arra, hogy a Balokány-liget felújításával egy olyan környezet jöjjön létre, amely programoknak adhat otthon, családoknak kínálhat pihenést és szórakozást, a liget életének fellendülése pedig bűnmegelőzési célt is szolgálhat. A program zárásaként felavatták a ligetben elhelyezett „vandálbiztos” ívókutat, amely egyben a program kezdetének első lépcsőfoka is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.