Értük is felelősséggel tartozunk!

2021. 10. 08., p - 06:33
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság pályázatot hirdetett diákoknak a felelős állattartás témájában.

Az állatok világnapja alkalmából írt ki pályázatot a Soproni Rendőrkapitányság általános és középiskolások részére, amelyre határidőben 82 pályamű érkezett. A nyertes rajzok és esszék elsősorban a felelősségről szóltak. A zsűri azokat a pályaműveket díjazta, amelyek rávilágítottak arra, hogy az állatok nemcsak cukik és kedvesek, hanem gondozásra szoruló élőlények, akikért a gazdájuk felelősséggel tartozik. A díjakat 2021. október 6-án a rendőrkapitányságon Rátz Roland r. alezredes bűnügyi osztályvezető adta át a nyerteseknek. Az alsó tagozatosok díját irodalmi alkotás kategóriában Kontor Dorka, a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola 4. a osztályosa kapta, rajzáért Gászner Hédi, a Deák Téri Általános Iskola 4. b-s diákja vehetett át elismerést.

Az irodalmi művet beküldő felső tagozatosok közül a Széchenyi Ferenc Általános Iskola 8. b osztályosának, Németh Amirának az esszéjét választotta ki legjobbnak a zsűri. A rajzok közül pedig a Lackner-iskola nyolcadikosának, Tulok-Borbély Rékának az alkotását.

Baráth Ágnes Magdolna, a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium 12. d osztályos diákja nyerte az irodalmi alkotás kategóriát a középiskolások kategóriájában, Kalmár István Nimród, ugyancsak a Líceum tanulója a 9. b-ből pedig rajzával bizonyult a legjobbnak.

Különdíjat kapott Danczik Zara Luca, a Deák téri iskola 4. b. osztályos tanulója, aki két rajza mellett egy verset is írt.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam