Figyelem, ismét trükkös módon csalnak!

2018. 07. 04., sze - 15:02
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya egy újabb, trükkös módszerrel elkövetett csalásra hívja fel a lakosság figyelmét.

Az elmúlt időszakban a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelentek azok a bűnelkövetők, akik úgynevezett trükkös módszerrel kísérlenek meg csalásokat elkövetni. Az ismeretlenek elsősorban az idősebb korosztályú lakosokat keresik fel otthonaikban, majd kedvezményes ablakcsere ürügyén előleget kérnek a tulajdonosoktól. A határozott fellépésű, jól szituált csalók miután az előleget megkapták, soha nem térnek vissza az ígért új ablakokkal.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fenti bűncselekmények megelőzése céljából ismét felhívja a lakosság figyelmét az alábbiakra:

  • Ha egy idegen becsenget, az mindig legyen gyanús. Különösen akkor, ha nem mi hívtuk, ha nem megbeszélt időben jön, vagy ha erősen ajánlkozik, ezek már figyelemfelkeltő jelek lehetnek.
  • Kérjünk referenciát, igazolványt és mindig ellenőrizzük le az azokon szereplő adatok hitelességét!
  • Lehetőleg ne döntsünk egyedül, kérjük, hogy jöjjön vissza később, amikor egy családtagunk, vagy jó ismerősünk is jelen van!
  • Mindig kérjünk írásbeli ajánlatot! Ezzel egyrészt időt nyerünk, másrészt közölhetjük, hogy előleget csak ennek birtokában adunk.

A megyei rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy figyeljenek idősebb hozzátartozóikra, mondják el nekik intelmeinket és hívják fel a figyelmüket arra, hogy idegeneknek ne nyissanak ajtót, ne engedjék be őket lakásukba!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.