Fókuszban a drogprevenció Baranyában

2020. 06. 29., h - 14:16
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói kitelepüléssel, és diákoknak szóló interaktív előadással emlékeztek meg a kábítószer-ellenes világnapról.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és az INDÍT Közalapítvány „Tisztás” Drogkonzultációs Központ munkatársai az idei kábítószer-ellenes világnap alkalmából tájékoztató kitelepüléssel várták az érdeklődőket 2020. június 25-én Pécsett, a Tettye téren, a szigetvári és pécsi lakásotthonokban élő diákok számára pedig folyamatos drogprevenciós előadásokkal irányították rá a figyelmet a kábítószerfogyasztás egészségügyi, valamint büntetőjogi következményeire.

A rendőrök a legális (alkohol, dohányzás, indokolatlan gyógyszerfogyasztás) és illegális (új pszichoaktív szerek) drogokkal kapcsolatban az életkornak megfelelő hiteles információ átadását játékkal, személyes tanácsadással, drogprevenciós kiadvánnyal és bűnmegelőzési filmvetítéssel színesítették, mindezt az elkövetővé és áldozattá válás megelőzése céljából.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

A tudatmódosító szerek vagy anyagok hatása kiszámíthatatlan, mindamellett tartalmazzák a függőség kialakulásának veszélyét. Ismerős társasággal menjen szórakozni és ne hagyja őrizetlenül poharát! Mondjon nemet, ha valamilyen tiltott, esetleg ismeretlen szerrel kínálják, ismerős társasággal ezek nélkül is jót lehet bulizni!

Amennyiben Önnek vagy családtagjának segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával, a kórházak addiktológiai és pszichiátriai rendelései segítenek a drogfüggőkön.

Drogprobléma esetén keresse bizalommal a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság drogprevenciós tanácsadóit!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.