Fókuszban a prevenció Császárszálláson

2020. 07. 06., h - 07:58
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyári szünidő alatt előforduló veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Közlekedésrendészeti Osztály beosztottjaival a Felső-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság Császárszállási Őrtelepén táborozó gyerekeket látogatták meg 2020. július 2-án. A bűnmegelőzési és baleset-megelőzési szakemberek a nyári szünidő alatt előforduló veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét. Az interaktív beszélgetések során a biztonságos fürdőzés és kerékpározás jutott főszerephez, de szó volt a 112-es központi segélyhívószám fontosságáról, és annak megfelelő használatáról. A kisebbek bűnmegelőzési, a nagyobbak drogprevencióval kapcsolatos totót tölthettek ki, és kipróbálhatták a kerékpáros tudásukat is a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai által felállított közlekedési pályán.

Fontos tudnivalók:

  • Gyengén úszók csak sekély vízben, felügyelet mellett fürödjenek!
  • Felhevült testtel soha ne menjenek be a vízbe!
  • Aki nem tud úszni, az még felfújható fürdőeszközökkel (gumicsónak, gumimatrac) se merészkedjen be a mély vízbe!
  • Kellő megfontoltsággal, körültekintéssel válasszák ki a fürdésre alkalmas helyet, ismerjék meg annak sajátosságait, mederviszonyait, az esetleges segélykérés lehetőségeit!
  • Ne fürödjenek közvetlenül étkezés után, teli gyomorral!
  • Táborozás alatt, vagy egyéb közösségi rendezvényen fokozott figyelemmel legyenek saját és mások testi épségére, egymás segítésére!
  • A kerékpáros közlekedés szabályait betartva, mindig a megfelelő műszaki állapotú és felszereltségű járművel közlekedjenek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.