Fókuszban a vagyonvédelem

2018. 09. 10., h - 10:27
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Polgáron és Hajdúböszörményben adtak prevenciós tanácsokat a rendőrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, Vezendi Jánosné rendőr alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársával,  Pocsai Zsuzsanna rendőr főtörzsőrmesterrel és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetőjével, Széles Sándorral tartott közös előadást 2018. szeptember 7-én Polgáron a nyugdíjas klubban.

A Házhoz megyünk bűnmegelőzési program keretében a rendőrök 2018. szeptember 8-án a Hajdúböszörményben megrendezett Bezermeni Vigasságokon felállított információs ponton várták az érdeklődőket.

Az eseményeken többek között szó esett a trükkös csalásokról és lopásokról, a házalók, a tüzelővásárlások és az árubemutatók jelentette veszélyekről, valamint az otthon- és lakásvédelemről.

A vagyonvédelmi tanácsokkal a rendőrök célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a vagyon elleni bűncselekmények elkövetési módszereit, ezzel segítve az áldozattá válás megelőzését.

Vagyonvédelmi tanácsaink:

  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is! Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha a kertben, udvaron tartózkodik!  
  • Ne tartson otthon nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Regisztrálja kerékpárját a BIKESAFE programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.