Fókuszban a vagyonvédelem

2018. 09. 10., h - 10:27
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Polgáron és Hajdúböszörményben adtak prevenciós tanácsokat a rendőrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, Vezendi Jánosné rendőr alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársával,  Pocsai Zsuzsanna rendőr főtörzsőrmesterrel és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetőjével, Széles Sándorral tartott közös előadást 2018. szeptember 7-én Polgáron a nyugdíjas klubban.

A Házhoz megyünk bűnmegelőzési program keretében a rendőrök 2018. szeptember 8-án a Hajdúböszörményben megrendezett Bezermeni Vigasságokon felállított információs ponton várták az érdeklődőket.

Az eseményeken többek között szó esett a trükkös csalásokról és lopásokról, a házalók, a tüzelővásárlások és az árubemutatók jelentette veszélyekről, valamint az otthon- és lakásvédelemről.

A vagyonvédelmi tanácsokkal a rendőrök célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a vagyon elleni bűncselekmények elkövetési módszereit, ezzel segítve az áldozattá válás megelőzését.

Vagyonvédelmi tanácsaink:

  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is! Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha a kertben, udvaron tartózkodik!  
  • Ne tartson otthon nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Regisztrálja kerékpárját a BIKESAFE programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.