Folytatódnak az előadások a postai kézbesítők biztonságáért

2020. 06. 28., v - 08:57
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembere ezúttal a rohodi és az őri postai kézbesítőknek tartott előadást.

Folytatódott a postai kézbesítők prevenciós felvilágosítása. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa 2020. június 23-án interaktív előadást tartott a Rohodi, majd az Őri Postahivatal kézbesítői állományának. Az előadó felhívta a jelenlévők figyelmét a személyük és a szolgálatuk biztonságát szolgáló elővigyázatosságra, a jelzőrendszer jelentőségére, valamint az esetlegesen bekövetkező rendkívüli események kezelésének lehetőségeire. Tájékoztatta őket a napi munkájuk során felmerülő veszélyhelyzetekről, valamint a sérelmükre elkövethető bűncselekmények megelőzéséről.

Tanácsaink:

  • Támadás esetén ne tanúsítsanak ellenállást!
  • Hajtsák végre a támadó utasításait!
  • Amint lehetőségük van rá, használják a személyes támadásjelzőt!
  • Ha lehetséges, időnként változtassák meg az útirányt!
  • Telefonjukon állítsák be gyorshívásra a posta biztonsági szolgálatának hívószámát és a 112-es segélyhívószámot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.