Folytatódott a palócországi Police Café

2019. 05. 07., k - 12:48
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Salgótarjánban is a drogprevenció témájában kérdezték "kávéházi" vendégeiket az asztalgazdák.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2019. április 9-én az országban elsőként Balassagyarmaton hívták "rendőrkávéházba" a kamaszokat a „SZER-mentes Palócország” című bűnmegelőzési program a keretében. Az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya közös szervezésében megvalósuló program folytatásában, 2019. április 30-án Salgótarjánban nyitott ki a rendhagyó kávéház, melyen pedagógusok, szociális szakemberek és rendőrök vettek részt.

A Police Café módszertan mentén megtartott beszélgetéseknek ez alkalommal a megyeszékhelyen működő Hello Cafe adott otthont, ahol öt asztalnál, közel 30 szakember dolgozott a probléma feltárását segítő kérdések megválaszolásán. A témagazdák a balassagyarmati diákokkal megvitatott kérdéseket tették fel, de ez alkalommal a felnőtteknek, melyeket a kábítószer-használat okaitól a probléma lehetséges megoldásáig terjedtek. A program 2019. május 14-én Salgótarjánban folytatódik, amikor ismét középiskolás diákok fognak asztalhoz ülni.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.