Folytatódott a Police Coffee Bács-Kiskun megyében

2021. 06. 26., szo - 08:20
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos bűnmegelőzési program következő állomása Lajosmizsén volt.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakelőadói, Pestiné Zélity Brigitta c. r. őrnagy és Tanács László c. r. őrnagy 2021. június 24-én  Lajosmizsén, a piacon várták az érdeklődőket a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által Police Coffee néven indított országos bűnmegelőzési programmal.

A kitelepülés helyszínén kötetlen beszélgetés formájában, egy csésze kávé mellett adtak preventív tanácsokat, valamint válaszoltak a lakosságot leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési és közbiztonsági kérdésekre.

A kánikulai meleg ellenére sok idős állampolgár – összességében közel félszáz ember – érdeklődött, és szerzett ismereteket vagyonvédelmi témakörben.

A bűnmegelőzési szakemberek e témákra vonatkozó tanácsai:

  • Vásárláskor ne tegye tárcáját a bevásárlókocsiba, kosárba, illetve könnyen elérhető helyre, mert ezzel növeli a tolvajok esélyeit!
  • Otthonában az ajtókat minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik a lakásból! 
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ne tartson otthonában nagyobb összegű készpénzt, vagy azt – a nagyobb értékű ékszerekkel elzárva – széfben helyezze el!
  • Ha ismeretlen hivatalos ügyintézésre hivatkozva érkezik otthonába, kérje el az igazolványát! Ha teheti, hívja át a szomszédot, és szükség esetén kérjen segítséget!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.