Ha nyár, akkor tábor!

2020. 07. 04., szo - 06:15
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyári táborokat szerveztek, illetve gyermektáborokban tartottak prevenciós foglalkozásokat Győr-Moson-Sopron megyei bűnmegelőzési szakemberek.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tábort szervezett 2020. június 27-e és július 3-a között általános iskolások részére. A tábor célja az volt, hogy a gyerekek megismerhessék a rendőri munkát, valamint megtanulják, hogyan tudják saját maguk és társaik életét biztonságosabbá tenni. A táborlakók részére a rendőrök mindennap izgalmas programokat szerveztek, ahol a fiatalok a kábítószer-használat megelőzése, az internetbiztonság, a konfliktuskezelés és a szabálykövetés témaköreiből - például játékos vetélkedőkön keresztül - sok hasznos információ birtokába jutottak.  

A Nyitott Kapu-Vár térségi szociális szolgáltató központ Angyalbőrben elnevezésű táborában - 2020. július 2-án - 120 gyermek vehetett részt a rendőrök izgalmas foglalkozásain, többek között a Szabadítsátok ki Gordont elnevezésű szabadulós játékon, amelynek célja felkészíteni a fiatalságot az online és iskolai zaklatás megelőzésére és megoldására.

Az interaktív játékos foglalkozást Walczer Zsuzsanna r. őrnagy vezette Princzes Adrienn r. őrnagy közreműködésével. Vállalkozó kedvű gyermekek - Varga András r. főhadnagy irányításával - egy akadálypályán próbálhattak ki, milyen az úgynevezett részeg szemüveggel - bódult vagy tudatmódosult állapotot imitálva - különböző feladatokat végrehajtani. A beszélgetés során a rendőrök felhívták a figyelmet a nyár veszélyeire, illetve arra, hogy mikor szabad/kell a 112-es hívószámot tárcsázni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Győri Rendőrkapitányság Közlekedési Osztály munkatársai - 2020. július 3-án - a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nyári napközis táborában szintén foglalkozásokat tartottak gyermekeknek a baleset-, és bűnmegelőzés témakörében. A prevenciós szakemberek változatos és érdekes feladatokat megoldva beszélgettek a jó és a rossz közötti különbségekről, a mindennapi élet, valamint a közlekedés szabályainak fontosságáról, azok betartásáról.

A gyermekek a kerékpáros közlekedési szabályok interaktív módon történő áttekintése és a kerékpár kötelező felszereléseinek gyakorlati bemutatója után a helyszínen felállított kerékpáros ügyességi pályán be is mutathatták tudásukat.

A sok-sok élménnyel és tudással gazdagodott gyerekek egyebek között most már biztosan tudják, hogy:

  • A szabályokat saját érdekükben be kell tartani, megszegésüknek komoly következményei lehetnek.
  • Az interneten csak olyan képet, vagy tartalmat szabad megosztaniuk, amit minden körülmény között fel tudnak vállalni.
  • Konfliktusaikat soha ne erőszakkal oldják meg.
  • Ne engedjenek társaik nyomosának és merjenek nemet mondani a kábítószerekre.
  • Magabiztosan tudniuk kell szüleik nevét, telefonszámát, lakcímüket.
  • Mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keljenek át az úttesten.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.