Házhoz megyünk 2020-ban

2020. 05. 29., p - 12:35
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A világjárvány miatt a megszokottnál később, de idén is folytatódik a rendőrség öt éve tartó kampánysorozata.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 őszén indított Házhoz megyünk programja azzal a céllal jött létre, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. A lakosság vagyonvédelemét erősítő prevenciós elemek mellett megjelent az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programja, az internetbiztonság, a drog-prevenció, illetve a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a BikeSafe kerékpárjelölő és nyilvántartó ingyenes szolgáltatás.

A programban – az eddigiekhez hasonlóan – a rendőrség mellett részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei.

A rendőrség a Házhoz megyünk program sikerességének köszönhetően az eltelt öt évben országosan összesen közel kétszázezer állampolgárt ért el személyesen és közel harmincezer kerékpárt regisztrált. A tapasztalatok szerint az emberek hasznosnak ítélték a személyes találkozást és beszélgetést, ezért a rendőrség ebben az évben is folytatja a programot.

A megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság által kiválasztott helyszíneken felállított információs pontokon – a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett – minden hónapban egy kijelölt napon szakemberek adnak a különböző korosztályba tartozó érdeklődők számára prevenciós tanácsokat.   

A program 2020. december 31-ig folyamatosan tart.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszafordítás!

Baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat az 51-es főút Dunavarsány és Majosháza közötti szakaszán.

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Illegális migránst fogtak el Nagylakon

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök egy illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indul.