„Házhoz megyünk!” a drogprevenció jegyében

2021. 09. 23., cs - 08:14
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A drogok káros hatásairól tartottak előadást a rendőrök Pécsett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2021. szeptember 22-én az Indít Közalapítvány munkatársaival közösen a „Házhoz megyünk!” program keretében tartottak előadást a kábítószerek hatásairól a Pécs-Kelet Közbiztonsági Centrumban.

Az érdeklődők számára kiemelték, hogy a drogok által kiváltott fizikai és pszichikai függőség sok esetben bűncselekmények elkövetéséhez, súlyos emberi, családi tragédiához is vezethet. Elmondták, hogy a testmozgás, a sport rendkívül jó hatással van az emberi szervezetre, emellett pedig abban is segíthet, hogy az aktív szerhasználók a sporttal találják meg a kiutat a bűnös és káros szenvedélyből.

A prevenciós szakemberek végül az alábbi hasznos tanácsokkal látták el a fiatalokat:

·         Soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett pedig magában hordozzák a függőség kialakulásának veszélyét is!

·         Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, amelynek tagjaiban megbíznak!

·         Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek az italukba!

·         Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába próbálták újraéleszteni

Ráugrott a rendőrautóra, majd rosszul lett az intézkedés közben egy férfi a VIII. kerületben. A rendőrök megpróbálták újraéleszteni, közben mentőt hívtak, de a férfi életét már nem sikerült megmenteni.