„Házhoz megyünk” Baján

2019. 05. 20., h - 14:27
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét Bajára látogatott az országos vagyonvédelmi és bűnmegelőzési program. Ezúttal 2019. május 18-án, a Jánoska-eresztés hagyományőrző ünnepének helyszínén találkoztak a rendőrök a helyi lakosokkal.

 

A város gasztronómiai és kulturális rendezvényének helyszínén, a Petőfi-szigeten felállított információs ponton a Bajai Rendőrkapitányság  bűnmegelőzési szakemberei látták el tanácsokkal az érdeklődőket. Több korosztály számára adtak ajánlásokat vagyonvédelmi témakörben, valamint a rendőrség elérhetőségeit ismertető kiadványokat osztottak szét. Az egyenruhásoknak lehetőségük nyílt közvetlen beszélgetés keretében választ adni a helybéliek vagyonbiztonsággal, illetve bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseire. Akik megoldották a logikai társasjáték feladatát, apró emléktárggyal távozhattak.

A biciklivel érkezők a rendőrök segítségével regisztrálhatták kerékpárjaikat a BikeSafe program keretében.

A szakemberek az érdeklődők számára részletes tájékoztatást nyújtottak a rendőri pályára történő jelentkezés lehetőségeiről, a pályaalkalmassági követelményekről és a rendőri hivatásról.

 

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.