Házhoz megyünk Bakonynánán

2020. 08. 04., k - 11:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódik az országos rendőrségi bűnmegelőzési program, melyre várják az érdeklődőket.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. augusztus 6-án tartják a Házhoz megyünk! elnevezésű országos bűnmegelőzési  programot Bakonynánán. A rendőrök 10 órától prevenciós előadást tartanak a helyi művelődési házban (Bakonynána, Alkotmány utca 43.) nyári táboros gyermekeknek, továbbá a községben élő diákoknak a nyár veszélyeiről és az erdőben tartózkodás szabályairól adnak tájékoztatást.

A rendőrök 10 órától 14 óráig a helyszínen folyamatosan várják a lakosokat, akiknek hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal szolgálnak és prevenciós kiadványokat adnak át. A település nyugdíjasainak 13 órától filmvetítéssel egybekötött tájékoztatót tartanak az idős korosztályt leginkább fenyegető bűncselekményekről, különös tekintettel az úgynevezett unokázós csalásokról. A BikeSafe országos program keretében a helyszínen lehetőség nyílik ingyenes kerékpár-regisztrációra is, amely egy esetleges lopás esetén segítheti a kétkerekű megtalálását.

A nyári idegenforgalmi szezonra tekintettel a rendőrök a szakmai gyakorlatukat töltő diákokkal együtt aznap bűnmegelőzési járőrszolgálatot tartanak Bakonynánán, a Gaja-szurdokban található Római fürdő környékén. Ennek keretében vagyonvédelmi tanácsokkal látják el az ott tartózkodó turistákat. Ezt a prevenciós szolgálatot 2020. augusztus 8-án (szombaton) is folytatják.

A Veszprémi Rendőrkapitányság várja az érdeklődőket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.