Házhoz megyünk családi vetélkedő Győrben

2019. 04. 26., p - 06:59
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2019. április 25-én családi vetélkedőt szervezett a rendőrség Házhoz megyünk vagyonvédelmi programjának keretében.

2015. őszén a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is elindította a rendőrség Házhoz megyünk! című országos megelőző vagyonvédelmi programját. A projekt elsődleges célja volt hazánk vagyonbiztonságának növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány indítása, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülése, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.

A program keretében 2019. április 25-re a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya vagyonvédelmi családi vetélkedőt hirdetett. A versenyre 3 fős csapatok (nagyszülő, szülő és felső tagozatos általános iskolás gyermek) jelentkezhettek. Megyénkből összesen nyolc csapat nevezett.

A rendőrséggel együttműködő partnerek képviseletében, a rendezvényen részt vett Csaplár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség Önkormányzati elnökhelyettese, a Győr-Moson-Sopron  Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Kánya Róbert az Egyesített Egészségügyi Szociális Intézmény igazgatója.

A versenyzők egy - a vagyonvédelem tárgyköréből összeállított - tesztlap, illetve egy ingatlan biztonságossá tételének ismereteit felmérő feladatlap kitöltésével, továbbá a megtekintett vagyonvédelmi kisfilmek ismeretanyagát felmérő kérdésekre válaszolva adtak számot tudásukról.

Minden csapat, aki a vetélkedőn elindult tárgyjutalomban részesült. A területi versenyből a győri Medei család került ki győztesen, így ők képviselhetik Győr-Moson-Sopron megyét az országos vetélkedőn. Második helyezést ért el a soproni Deszenszki család, a harmadik helyezett a győri Bednár család lett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügy: emberölésért felelhet

A hajdú-bihari nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy nagykereki férfival szemben folytattak emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 24 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Motorkerékpárt lopott

A dorogi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 22 éves férfival szemben, aki egy teremgarázsból lopott robogót, amit aznap értékesített.