Házhoz megyünk családi vetélkedő Győrben

2019. 04. 26., p - 06:59
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2019. április 25-én családi vetélkedőt szervezett a rendőrség Házhoz megyünk vagyonvédelmi programjának keretében.

2015. őszén a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is elindította a rendőrség Házhoz megyünk! című országos megelőző vagyonvédelmi programját. A projekt elsődleges célja volt hazánk vagyonbiztonságának növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány indítása, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülése, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.

A program keretében 2019. április 25-re a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya vagyonvédelmi családi vetélkedőt hirdetett. A versenyre 3 fős csapatok (nagyszülő, szülő és felső tagozatos általános iskolás gyermek) jelentkezhettek. Megyénkből összesen nyolc csapat nevezett.

A rendőrséggel együttműködő partnerek képviseletében, a rendezvényen részt vett Csaplár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség Önkormányzati elnökhelyettese, a Győr-Moson-Sopron  Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Kánya Róbert az Egyesített Egészségügyi Szociális Intézmény igazgatója.

A versenyzők egy - a vagyonvédelem tárgyköréből összeállított - tesztlap, illetve egy ingatlan biztonságossá tételének ismereteit felmérő feladatlap kitöltésével, továbbá a megtekintett vagyonvédelmi kisfilmek ismeretanyagát felmérő kérdésekre válaszolva adtak számot tudásukról.

Minden csapat, aki a vetélkedőn elindult tárgyjutalomban részesült. A területi versenyből a győri Medei család került ki győztesen, így ők képviselhetik Győr-Moson-Sopron megyét az országos vetélkedőn. Második helyezést ért el a soproni Deszenszki család, a harmadik helyezett a győri Bednár család lett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy iráni határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Feltörte a fiókot

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

 

Valótlan bejelentés

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

 

Polgárőr nap elismerésekkel

Újkígyóson rendezte meg a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyei polgárőr napot. A rendezvényen polgárőrök és rendőrök részesültek elismerésben.

 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.