Házhoz megyünk és BikeSafe program Zagyvarékason és Besenyszögön

2021. 09. 08., sze - 09:32
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét a bűnmegelőzésé volt a főszerep a Szolnoki Rendőrkapitányságon.

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai működtettek prevenciós standot a zagyvarékasi falunapon, 2021. szeptember 4-én. A rendőrök a falunapi rendezvényt bűn- és balesetmegelőzési játékokkal színesítették. A gyerekek puzzle-t rakhattak ki, míg a felnőttek feladatlap megoldásával mérhették le KRESZ tudásukat. Felnőttek és gyerekek is kipróbálhatták az úgynevezett „részeg szemüveget”.

A bűnmegelőzők 2021. szeptember 6-án Besenyszögön, a piac területén állították fel standjukat. Az információs ponton a szakemberek tájékoztatták a lakosságot a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről.

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze az egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását. Erre szolgál az országos „Bike Safe” elnevezésű program, amely továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

A program keretében ismét lehetőség volt arra, hogy a vagyonbiztonságot fontosnak tartó helyi lakosok a BikeSafe rendszerben regisztráltathassák kerékpárjaikat. A program népszerűségét jelezte, hogy a délelőtt folyamán 14 kerékpár tulajdonosa hozta a kétkerekűjét nyilvántartásba vetetni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.