Házhoz megyünk és BikeSafe Sopronban

2020. 09. 14., h - 09:39
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség munkatársai, valamint közösségi szolgálatos fiatalok várták az érdeklődőket Sopron városában.

A rendőrség prevenciós munkatársai a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel, és közösségi szolgálatos fiatalokkal, immáron sokadik alkalommal tartottak bűnmegelőzési tanácsadást 2020. szeptember 12-én Sopronban, a GYIK Rendezvényháznál. Az érdeklődőknek lehetőségük volt arra, hogy a helyszínen ingyenesen regisztráltassák kerékpárjaikat. Ezen kívül tájékoztatást kaptak a közlekedési szabályokról, a kerékpárok kötelező felszereléseiről, valamint a kétkerekűek biztonságos tárolásáról. 

1

A Házhoz megyünk program keretében a jelen lévők a prevenciós szakembereknek tehették fel kérdéseiket bűnmegelőzéssel, biztonsággal, vagyonvédelemmel kapcsolatosan.

3

Munkatársaink többek között az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét:

  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg.
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

18 embert fogtak el a rendőrök

Egy román kisbuszt vezettek ki a Pest megyei rendőrök, a sofőrt és társát, valamint 16, magát afgán állampolgárnak valló migránst állítottak elő.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.