Házhoz megyünk Fehérgyarmaton

2020. 09. 20., v - 07:57
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdeklődők legközelebb 2020. szeptember 22-én találkozhatnak az országos bűnmegelőzési programmal.

A rendőrség a 2015 őszén útjára indított Házhoz megyünk elnevezésű országos kampánysorozatot idén is folytatja. A programban – az eddigiekhez hasonlóan – a rendőrség mellett részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei. Az országos kampánysorozat fő célja, hogy szakemberektől származó információk közreadásával a rendőrség segítse a közbiztonság növelését, és javítsa az állampolgárok önvédelmi képességét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a prevenciós programmal legközelebb 2020. szeptember 22-én 10-12 óráig Fehérgyarmaton, a Szamos-Coop ABC-ben várják az érdeklődőket. A szakemberek az információs ponton tájékoztatást adnak a különböző korosztályoknak megfelelő bűnmegelőzési programokról, illetve igény esetén személyes tanácsadásra is lehetőség nyílik a vagyonvédelem, az internet veszélyei, a drogprevenció, az áldozatvédelem és a családon belüli erőszak témakörében. A megjelentek a helyszínen a BikeSafe programba ingyenesen regisztráltathatják kerékpárjukat

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg a rendőrség bűnmegelőzési ajánlásait:

  • Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!
  • Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!
  • A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével!
  • Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!
  • Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta!
  • Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított BikeSafe vagyonvédelmi programban, melyről bővebb tájékoztatást a www.bikesafe.hu honlapon keresztül olvashat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam