„Házhoz megyünk!” program Diósdon és Törökbálinton

2019. 10. 21., h - 15:43
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai egy szociális esetmenedzser segítségével prevenciós információs pontokat állítottak fel 2019. október 19-én két áruházban, illetve BikeSafe regisztrációs állomást az áruházak parkolójában.

Az országos „Házhoz megyünk!” programhoz az Érdi Rendőrkapitányság 2015-ben csatlakozott. A tájékoztató kampány a vagyonvédelmi tanácsadás mellett 2018-ban kiegészült drogprevencióval, a rendőrség iskolai bűnmegelőzéssel, az idősebb korosztályt is érintő áldozatvédelemmel és a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tanácsadással.

A hétvégén Diósdon és Törökbálinton megtartott kitelepülésen az érdeklődők felnőttek tudáspróbával mérhették fel vagyonvédelmi immunrendszerüket, a gyermekek a szociális gondozó központ munkatárásával az érzékszerveiket tesztelhették. A személyre szabott tanácsok mellett mindenki kapott prevenciós szóróanyagot, kifestőt, matricát.

A jó időnek köszönhetően a kerékpárosok is megjelentek a parkolókban, így a BikeSafe regisztráció is sikeres volt.

"

Néhány jó tanács a megelőzés érdekében, amit akkor is érdemes megfogadni, ha csak rövid időre hagyja őrizetlenül otthonát:

•       Zárja be a bejárati ajtót, ablakot ne hagyjon nyitva!

•       Kapcsolja be a riasztót és az egyéb biztonságtechnikai eszközöket!

•       Ellenőrizze, bezáródott-e a kapu, a garázsajtó, ha távirányítót használ, várja meg, míg teljesen becsukódnak a kapuk!

•       Értesítse a közelben lakó rokonait, vagy megbízható szomszédait, akár a helyi polgárőrséget, hogy hosszabb időre elutazik, de a közösségi oldalakon ennek ne adjon hangot semmiképpen!

•       Gondoskodjon a postaláda rendszeres kiürítéséről, akár megbízott útján is! 

Rendőri intézkedést igénylő esetben hívja a 112-es segélyhívó számot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.