„Házhoz megyünk!” program Sellyén

2020. 03. 09., h - 11:33
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűn- és baleset-megelőzési fórum keretén belül ismerkedhetett meg a nyugdíjas korosztály az országos vagyonvédelmi kampány programjával.

A Siklósi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadói, illetve a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa tartott vagyonvédelmi és baleset-megelőzési fórumot 2020. március 5-én Sellyén, a Közösségi Házban. A fórum keretén belül a „Házhoz megyünk!” programon keresztül a nyugdíjas korosztály a „Biztonságos Otthon” megelőzési sátrat is kipróbálhatta, amely a betörésvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. Az előadók kiemelték a vagyonvédelmi kamerarendszerek hatékonyságát is, majd baleset-megelőzési tanácsokkal látták el a jelenlévőket, különös hangsúlyt fektetve a kerékpáros, valamint a gyalogos közlekedésre. Ezt követően a nyugdíjasok azokról a stratégiákról hallhattak, amelyekkel megelőzhető, hogy bűncselekmények áldozataivá váljanak, továbbá tájékoztatást kaptak a 112-es általános segélyhívó telefonszám rendeltetésszerű használatáról is. A programon résztvevők nagy érdeklődéssel fogadták az információkat, és hasznosnak találták azokat. A felmerülő kérdésekre az előadók mindenkinek készségesen válaszoltak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.