Házhoz mentek Gyulaházán és Kisvárdán

2019. 09. 10., k - 08:32
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a helyszínen kerékpárjaik ingyenes regisztrációjára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakembere a Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársával közösen 2019. szeptember 6-án Gyulaházára, majd Kisvárdára, a Polgármesteri Hivatal előtti térre települt ki a Házhoz megyünk bűnmegelőzési kampány keretében.

A helyszínen az állampolgárok a megelőző vagyonvédelmi tanácsadás mellett áldozatvédelemmel kapcsolatos ajánlásokat is kaphattak a szakemberektől. A rendőrök emellett megismertették a helyi lakosokkal az országos BikeSafe programot, melyet követően az érdeklődőknek a helyszínen lehetőségük nyílt kerékpárjaik ingyenes regisztrációjára.

Néhány jó tanács:

 

  • Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
  • Ne tegyél fel az internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető engedélye nélkül!
  • Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javaidat szolgálják!
  • A szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek a világhálón.
  • Ha problémáid vannak, fordulj bizalommal a rendőrséghez, ők segítenek megtalálni a megoldást!
  • Ha bármilyen rövid időre is őrizetlenül hagyják kerékpárjukat (utcán, lépcsőházban, bolt előtt), azt mindig zárják le!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.