Házhoz mentek Tiszavasváriban

2019. 07. 24., sze - 08:42
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdeklődőknek a helyszínen lehetőségük nyílt a BikeSafe program keretén belül biciklijeik ingyenes regisztrálására.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a Házhoz megyünk! elnevezésű bűnmegelőzési program keretén belül 2019. július 23-án Tiszavasváriban a  Találkozások Háza előtti  téren várták az érdeklődőket. A rendőrök az információs ponton hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal látták el az érdeklődőket. A helyszínen az állampolgárok a megelőző vagyonvédelmi tanácsadás mellett áldozatvédelemmel kapcsolatos ajánlásokat is kaphattak a szakemberektől. A rendezvényen a kerékpárosoknak lehetőségük nyílt a BikeSafe program keretén belül biciklijeik ingyenesen regisztrálására, amellyel harminc kerékpáros élt. 

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai azoknak a kerékpárosoknak, akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak, láthatóságot elősegítő kötelező tartozékokat szereltek fel a biciklikre, valamint adtak ajándékba.

Néhány jó tanács:

  • Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
  • Ne tegyél fel az internetre másokról készült fotót vagy videót az illető engedélye nélkül!
  • Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javadat szolgálják!
  • A szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek a világhálón;
  • Ha problémáid vannak, fordulj bizalommal a rendőrséghez, ők segítenek megtalálni a megoldást!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.