Házhoz mentünk Balatonfüreden

2020. 07. 01., sze - 12:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Vagyonvédelmi és biztonságtechnikai tanácsokat is kaptak a programon megjelent érdeklődők.

A rendőrök iskolai előadásokkal, kerékpár regisztrációval és lakossági fórummal várták az állampolgárokat Balatonfüreden 2020. június 29-én a Házhoz megyünk! elnevezésű  bűnmegelőzési program keretében. A helyi Eötvös Loránd Általános Iskola diákjai az egyedül történő otthon tartózkodás veszélyeiről, az áldozattá válás megelőzési lehetőségeiről kaptak tájékoztatást, valamint baleset-megelőzési előadást is hallhattak.

A középkorú és idősebb korosztályt a helyi Közösségi Házban vagyonvédelmi információs ponttal várták a rendőrkapitányság munkatársai, akik a betörések, besurranások, alkalmi lopások, trükkös lopások megelőzési lehetőségeiről tájékoztatták a megjelenteket, valamint ezzel kapcsolatos kiadványokat osztottak szét.

házhoz mentünk

Felhívták az állampolgárok figyelmét, hogy idegeneket soha ne engedjenek be a házukba, a lakásukba, de még az udvarra se, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak vagy bármiféle jó üzletet kínálnak, esetleg segítséget kérnek (például rosszullétet színlelve egy pohár vizet kérnek). Hangsúlyozták, ha mégis beengednek valakit, lehetőleg úgy tegyék, hogy ne egyedül tartózkodjanak otthon, hanem hívják át a szomszédot vagy legyen ott valaki, akiben megbíznak, és ne engedjék az ismeretlen személyeket szabadon mozogni a lakásban. Otthon ne tartsanak nagy mennyiségű készpénzt, jelentős értékeket, ha ez mégis megtörténik, akkor azt ne vegyék elő idegenek jelenlétében!

A városban, a Tihanyi műút mellett elhelyezkedő, kerékpárosok által is szívesen látogatott savanyúvíz forrás melletti téren lehetőség nyílt a kétkerekűek regisztrációjára a BikeSafe országos központi nyilvántartó rendszerébe, ami egy esetleges lopás esetén segítheti a nyomozók munkáját és a jármű megtalálását.

bikesafe


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam