Házhoz mentünk Pétfürdőn

2020. 08. 04., k - 09:58
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a helyi sporttelepen adtak bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015-ben meghirdetett Házhoz megyünk! elnevezésű vagyonvédelmi programot a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. augusztus 3-án a pétfürdői sporttelepen szervezték meg. A rendőrök 9 órától 12 óráig hasznos vagyonvédelmi tanácsokat adtak az érdeklődőknek, és különböző témájú bűnmegelőzési kiadványokat adtak át részükre.

A rendezvényen lehetőség nyílt az országos BikeSafe kerékpár-regisztrációra is. Ennek során rögzítették a kétkerekű színét, típusát, a gyártót, a gyártási számot, jellegzetességeit és fényképfelvételeket is készítettek róla. Ezután az adatokat egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba rögzítették.

A rendőrök nyári szakmai gyakorlatot végző középiskolásokkal együtt bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat is tartottak a gyermekeknek. A diákok kerékpáros ügyességi pályán mérhették fel gyakorlati tudásukat, illetve közlekedésbiztonsági témájú feladványokat oldottak meg. A megelőzési előadók tájékoztatták őket a 112-es segélyhívó szám használatának fontosságáról, valamint felhívták figyelmüket a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeire, továbbá említést tettek a bicikli kötelező és ajánlott tartozékairól. Külön hangsúlyozták, hogy a tanulók a mobiltelefonjukat idegeneknek semmilyen kérésre ne adják át, és a strandon, napközis táborban is ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcs, a pénztárca soha ne maradjon szem előtt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.