Házhoz mentünk Pétfürdőn és Várpalotán

2021. 08. 04., sze - 13:51
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015-ben meghirdetett Házhoz megyünk! elnevezésű vagyonvédelmi programot Pétfürdőn és Várpalotán szervezték meg a rendőrök.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2021. augusztus 3-án a pétfürdői sporttelepen, augusztus 4-én Várpalotán, a Zöld Tanodában tartottak prevenciós foglalkozásokat. A délelőtti programokon a prevenciós szakemberek hasznos vagyonvédelmi tanácsokat adtak az érdeklődőknek, és különböző témájú bűnmegelőzési kiadványokat osztottak ki. A rendezvényen lehetőség nyílt az országos BikeSafe kerékpár-regisztrációra is. Ennek során az egyenruhások rögzítették a kétkerekű színét, típusát, a gyártót, a gyártási számot, jellegzetességeit és fényképfelvételeket is készítettek róla. Ezután az adatokat egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba dokumentálták.

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartottak a gyermekeknek. A diákok kerékpáros ügyességi pályán mérhették fel gyakorlati tudásukat, illetve közlekedésbiztonsági témájú feladványokat oldottak meg. A megelőzési előadók tájékoztatták őket a 112-es segélyhívó szám használatának fontosságáról, a néma segélykérő kézmozdulatokról. Emellett felhívták figyelmüket a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeire, továbbá említést tettek a bicikli kötelező és ajánlott tartozékairól. Külön hangsúlyozták, hogy a tanulók a mobiltelefonjukat idegeneknek semmilyen kérésre ne adják át, és a strandon, napközis táborban is ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcs, a pénztárca soha ne maradjon szem előtt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam