Házhoz mentünk Tamásiban

2020. 07. 02., cs - 15:35
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési propaganda ezúttal a turisztikai idény jegyében a város idegenforgalommal foglalkozó irodáiban folytatódott.

A Házhoz megyünk vagyonvédelmi program sikerét mi sem mutatja jobban, hogy évről évre megújulva számos témában, más és más helyszínen keresik fel a bűnmegelőzési  munkatársaink az embereket annak érdekében, hogy hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal lássák el őket. A cél az, hogy minél többen sajátítsák el azokat az ismereteket, melyek birtokában elkerülhető, hogy áldozattá váljanak, és nőjön a szubjektív biztonságérzetük is.

A napokban a Tamási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa, Szalai Ágnes a turisztikai idényhez kapcsolódóan a városban működő információs irodákat látogatta meg, ahol szórólapokkal és hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal látta el a turistákat, valamint a helyieket.

A településen élőknek beszélt a Tolna megyében országosan is egyedülállóan működő nyaralókártya program kínálta lehetőségekről is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.