Heti kibertippek: frissen biztonságosabb

2020. 12. 02., sze - 11:59
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Ezen a héten a rendőrség online bűnmegelőzési kampánya számítógépünk védelmével kapcsolatban ad tanácsokat.

Ahogy otthona biztonságát (kerítés, bejárati ajtó), úgy kiberotthona (számítógépe, mobileszközei) védelmét is fontos időről-időre megjavítani, frissíteni. Ha a kertkapun egy rést talál, magától értetődik, hogy rendbe hozza. Ha azonban az Ön által használt operációs rendszeren vagy szoftvereken keletkezik egy hiba, egy biztonsági rés, sokszor nem is veszi észre. Pedig ezt is rendszeresen javítani szükséges. A rendszeres frissítésekkel a kibertámadásokat elkerülheti. Használjon megbízható és naprakész biztonsági megoldást a számítógépén és mobileszközein!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű véget ért az édesszájú betörő sorsa

Az alsószentmártoni férfinek többrendbeli lopás miatt kell felelnie. Az egyik ház hűtőjéből még a születésnapi tortát is ellopta, ráadásul elfogásakor is lopott sütemény volt nála.

 

Biztonsági őrre támadt egy család Kecskeméten

A helyes maszkhasználatra hívta fel egy nő és két gyermeke figyelmét a biztonsági őr, ezért bántalmazták. Az asszonynak kiskorú veszélyeztetetése és könnyű testi sértés, két gyermekének pedig csoportosan elkövetett garázdaság miatt kell felelnie.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 44 éves ukrán sofőr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.