Ifjúságvédelmi nyári tábor Vinyén

2019. 07. 17., sze - 14:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök roma származású gyermekeknek szervezett táborba látogattak el és előadást tartottak nekik a nyár veszélyeiről.

A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által Vinyén megszervezett táborba látogattak el a helyi rendőrkapitányság munkatársai 2019. július 17-én délelőtt, ahol bűn- és baleset-megelőzési tájékoztatást tartottak roma származású fiataloknak.

A táborozók meghallgattak egy előadást a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól. Az előadók elmondták a gyerekeknek többek között azt, hogy a bukósisak használata kerékpározásnál nem kötelező, de védi viselője fejét, egy esetleges baleset során elnyeli a keletkező energia jelentős részét. Hangsúlyozták továbbá, hogy figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére is. A rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Felhívták a figyelmüket a fürdőzés szabályainak betartására is. Az otthonok biztonsága érdekében arra kérték a fiatalokat, hogy a lakás bejárati ajtaját és az utcakaput mindig tartsák zárva még abban az esetben is, ha otthon vannak, valamint idegeneket soha ne engedjenek be a lakásba. Kiemelték, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a vízpartra. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton magára hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.

Az előadást követően játékos feladványok segítségével elevenítették fel a gyermekek közlekedési ismereteit, és minden érdeklődő beülhetett a rendőrautóba, valamint felpróbálhatták a csapaterős felszereléseket.

tábor

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bekerített kerítők

Prostitúciós tevékenységet végeztetett fiatalkorú lányokkal két férfi Pécsett.

 

Rocky megmentése

A szabadnapos Petneházi Kitti őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság járőre a 20-as buszról szállt le a Damjanich utcánál január 1-én.

 

A szűrések fontossága

Miután a kutyakölyök túl van a kötelező és ajánlott védőoltásokon, az idő előrehaladtával néhány szűrést is érdemes elvégeztetni.