Ifjúságvédelmi nyári tábor Vinyén

2019. 07. 17., sze - 14:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök roma származású gyermekeknek szervezett táborba látogattak el és előadást tartottak nekik a nyár veszélyeiről.

A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által Vinyén megszervezett táborba látogattak el a helyi rendőrkapitányság munkatársai 2019. július 17-én délelőtt, ahol bűn- és baleset-megelőzési tájékoztatást tartottak roma származású fiataloknak.

A táborozók meghallgattak egy előadást a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól. Az előadók elmondták a gyerekeknek többek között azt, hogy a bukósisak használata kerékpározásnál nem kötelező, de védi viselője fejét, egy esetleges baleset során elnyeli a keletkező energia jelentős részét. Hangsúlyozták továbbá, hogy figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére is. A rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Felhívták a figyelmüket a fürdőzés szabályainak betartására is. Az otthonok biztonsága érdekében arra kérték a fiatalokat, hogy a lakás bejárati ajtaját és az utcakaput mindig tartsák zárva még abban az esetben is, ha otthon vannak, valamint idegeneket soha ne engedjenek be a lakásba. Kiemelték, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a vízpartra. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton magára hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.

Az előadást követően játékos feladványok segítségével elevenítették fel a gyermekek közlekedési ismereteit, és minden érdeklődő beülhetett a rendőrautóba, valamint felpróbálhatták a csapaterős felszereléseket.

tábor

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.